Parodontitis Brunssum

Parodontologie

Beekman Tandartsen is gespecialiseerd in parodontologie. Parodontologie herstelt tandvleesproblemen door bacteriën in de mond en voorkomt verlies van tanden of kiezen. Heb je last van beschadigd tandvlees en kaakbot rondom tanden? Met parodontologie wordt jouw tandvlees weer gezond! Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze tandarts of mondhygiëniste.

Parodontitis herkennen

Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en het bot rondom de tand aantast. Het start bij bacteriën in de tandplak, waardoor tandvlees gaat ontsteken (gingivitis). Tandvlees wordt dan rood, gezwollen en bloedt snel. Heb jij vaak last van bloedend tandvlees? Neem dan contact op met ons op.

Oorzaak parodontitis

Een veelvoorkomende oorzaak van parodontitis is het slecht poetsen van tanden en kiezen. Poets jouw tanden twee keer per dag, minimaal 2 minuten lang. En vergeet ook het tandvlees niet!

Wat is parodontitis
Parodontitis voorkomen

Parodontitis voorkomen

Een goede mondhygiëne doet wonderen. Poets twee keer per dag jouw tanden, gebruik hulpmiddelen om tanden en kiezen schoon te houden (mondwater en flossen), en breng elk half jaar een bezoek aan de tandarts. Tijdens deze periodieke controle zullen wij het gebit grondig reinigen en tandplak of tandsteen verwijderen. Onze tandartsen helpen je graag!

Maak een afspraak voor een controle