Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde is gericht op de mondzorg van uw kind(eren). Het is aan te raden dat uw kind tijdig meegaat naar de tandarts. Het is niet alleen goed voor de gezonde ontwikkeling van het gebit van uw kind, maar het zorgt er ook voor dat de angst op latere leeftijd een stuk minder wordt. In onze praktijk wordt extra aandacht en zorg besteed aan kindertandheelkunde. Doordat wij precies weten hoe we kinderen gerust moeten stellen en wat zij prettig vinden, zijn wij de geschikte kindertandarts.

 

De combinatie van de nieuwste technieken, aandacht en tijd maakt een bezoek aan Beekman Tandartsen tot een ontspannen en plezierige beleving. Naast de kindvriendelijke tandartsen hebben we preventie assistentes en mondhygiënistes die speciaal opgeleid zijn om met kinderen om te gaan.

Kindertandheelkunde

Controle kindertandheelkunde

Veel ouders vragen zich af wanneer ze met hun kind voor het eerst naar de tandarts moeten gaan. De beste periode om met uw kinderen naar de kindertandarts te gaan is wanneer uw kind rond de twee jaar oud is. Wacht niet totdat uw kind ouder is dan drie jaar. Hoe langer u wacht hoe moeilijker het wordt voor uw kind om te wennen aan de kindertandarts.

 

Bij de eerste controle voor kinderen bij de tandarts laten we uw kind echt wennen. U kunt uw kind altijd meenemen naar uw eigen controle, zodat hij/zij sneller gewend raakt. Bij een tweede bezoek wordt er kort in het mondje gekeken en worden de tandjes spelenderwijs geteld. De kindertandarts kan heel snel oordelen of het gebit in orde is en licht de ouders in. Een behandeling is zelden nodig na de eerste controles.

Kindertandheelkunde

Verkleuring van de tanden

Melktandjes van jonge kinderen horen parelwit te zijn. Wanneer de tandjes wat geel of bruin verkleurd zijn, kan er meer aan de hand zijn. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan de kindertandarts. De oorzaken voor verkleuringen kunnen verschillend zijn. Wanneer uw kind bijvoorbeeld hard is gevallen op zijn gezicht of als hij/zij een harde klap op de tand heeft gehad. Houd daarom altijd zelf de tandjes van uw kind in de gaten en kom tijdig op controle.

Kindertandheelkunde

Kosten kindertandheelkunde

De meeste kosten van kindertandheelkunde worden gewoon uit de basiszorgverzekering vergoed. Hierbij geldt geen eigen risico. Dit geldt voor controles, meest voorkomende behandelingen van kinderen bij de tandarts en voor de mondhygiënist. Let hierbij wel op in het geval dat uw kind een beugel nodig heeft. Deze kosten zijn niet opgenomen in de basisverzekering en hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. Zonder een aanvullende verzekering zijn de kosten van een beugel voor uw kinderen voor uzelf.

Extra tips voor u als ouder

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn als u samen met uw kind naar de tandarts gaat. Kinderen voelen het aan als u niet ontspannen bent en kunnen daardoor deze angst en spanning overnemen.

Bereid uw kind voor

Bereid uw kind voor op een tandartsbezoek. Leg kort uit wat ze te wachten staat. Is het een periodieke controle of moet uw kind behandeld worden. Wees eerlijk wat er gebeurt en dat het pijn kan doen.

Heldere communicatie

Bekijk hoe uw kind reageert als u in de ruimte blijft of wanneer u de ruimte verlaat. Sommige kinderen vinden de aanwezigheid fijn. Andere kinderen werken beter mee wanneer alleen de tandarts in de ruimte is.

Geef een kleinigheidje

Ga iets leuks doen na het bezoek van uw tandarts. Geef een kleinigheidje, uiteraard niks zoets!

Maak een afspraak voor een controle