Algemene tandheelkunde Brunssum

Algemene tandheelkunde

Naast de meer specialistische tandheelkundige zorg zoals implantologie of parodontologie, houden wij ons voornamelijk bezig met de algemene tandheelkunde. De periodieke controle is hierbij onmisbaar. Wij nodigen u dan ook ieder half jaar uit voor een preventief mondonderzoek. Tijdens dit onderzoek bekijken we naast de tanden en kiezen ook de conditie van het tandvlees. Op het moment dat het nodig is zullen wij u doorverwijzen naar de mondhygiëniste of preventie assistente. Naast een uitgebreidere gebitsreiniging geven zij u voorlichting om u te ondersteunen op het gebied van mondhygiëne.

Tijdens het periodieke mondonderzoek kunnen door de tandarts of assistente röntgenfoto’s gemaakt worden. Niet alles is immers met het blote oog te zien. De frequentie waarin de röntgenfoto’s gemaakt worden is afhankelijk van de gebitssituatie en kan daardoor per persoon verschillen.

periodieke controle tandarts

Periodieke controle

Om uw gebit in gezonde conditie te houden, dient u regelmatig uw tandarts te bezoeken. Uw gebit dient om de 6 maanden gecontroleerd te worden op cariës (gaatjes) en de conditie van uw tandvlees. Tandsteen wordt verwijderd en indien uitgebreidere zorg nodig is, wordt u doorverwezen naar de preventie assistent.

gaatjes en vullingen tandarts brunssum

Gaatjes en vullingen

Let op welke producten u eet. Bij een periodieke controle wijzen we u erop dat teveel zoete of zure etenswaren en dranken schadelijk kunnen zijn voor het glazuur van uw tanden. Hierdoor ontstaan gaatjes. Wanneer u uw gebit niet goed onderhoudt, vergroot u de kans op gaatjes. Het kan voorkomen dat uw tand of kies na een behandeling gevoelig is, maar dat neemt doorgaans binnen afzienbare tijd af.

Kronen en bruggen tandarts

Kronen en bruggen

Wanneer een vulling niet mogelijk is, omdat er misschien te weinig houvast is om deze te plaatsen, bieden kronen en bruggen de uitkomst. Kronen en bruggen zijn ook een manier om het uiterlijk te verbeteren, bijvoorbeeld als tanden en kiezen verkleurd zijn of slecht gevormd zijn.

Maak een afspraak voor een controle