Gebitsprotheses en kunstgebitten

Beekman Tandartsen is gespecialiseerd in gebitsprotheses en implantologie. Wanneer er een aantal tanden of kiezen in het gebit ontbreken kan er een partiële prothese worden gemaakt. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kunt u kiezen voor een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn zeer vooruitgegaan, waardoor het vaak niet opvalt dat iemand een prothese draagt.

Implantaten bieden de oplossing wanneer een kaak onvoldoende houvast biedt voor een gewoon conventioneel kunstgebit. Mist u één tand? Dan kan een implantaat deze tand of kies vervangen, zonder dat andere tanden worden beschadigd.

Welke gebitsprotheses zijn mogelijk?

Indien een paar tanden of kiezen in het gebit ontbreken, kan een partiële gebitsprothese of een frame ervoor zorgen dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Naast een functionele verbetering van het gebit, wordt ook de esthetiek verbetert omdat met een dergelijke oplossing de gehele tandboog weer wordt hersteld.

Een prothese kan van verschillende materialen gemaakt worden waaronder acryl, metaal en een combinatie ven beide. Samen met u overleggen wij welk soort gebitsprothese voor u de beste keuze is.

Hoe gaat het plaatsen van een gebitsprothese of kunstgebit in zijn werk?

Voor de juiste pasvorm starten we met het maken van een tandafdruk. M.b.v. de tandafdruk maken we een model waarop de prothese door de tandtechnicus gemaakt gaat worden. Nadat de prothese door de tandtechnicus is opgesteld wordt het werkstuk gepast. Hierbij kijkt de tandarts samen met u naar de pasvorm van de prothese en naar de kleur en vorm van de tanden. Als dit naar wens is kan de prothese afgemaakt worden.

De vervolgstap is het plaatsen van de prothese of het frame. Indien er eerst nog tanden en kiezen getrokken moeten worden zal direct na het trekken de prothese geplaatst worden.

Wilt u meer weten over
gebitsprotheses en kunstgebitten?