Alles voor een stralende lach!

Naast een gezonde en functionele mond, mogen tanden er natuurlijk ook gewoon mooi uitzien. Wanneer u graag mooie, rechte of witte tanden wenst, aarzel dan niet om te vragen naar de mogelijkheden van onze esthetische tandheelkunde. Want ook wij vinden het leuk als we u blij zien worden als u in de spiegel kijkt.

Bij Beekman tandartsen kunt u o.a. terecht voor:

  • Tanden bleken
  • Het verfraaien van vorm en kleur m.b.v. composiet
  • Porseleinen facings of kronen.

Tanden bleken

Wanneer u uw tanden wilt laten bleken, is het verstandig om dit te laten doen bij een tandarts. Hier wordt er eerst gekeken of uw tanden gezond zijn, vrij van gaatjes en geen lekkende vullingen. Vervolgens wordt de huidige kleur van uw tanden beoordeeld en bekeken of we met bleken het gewenste esthetische resultaat gaan bereiken. Indien bleken minder geschikt is kan er gekozen worden voor andere behandelingen.

Methoden om uw tanden te bleken
Er bestaan verschillende methoden om uw tanden te bleken. Bij Beekman Tandartsen gebruiken wij voor het bleken van uw gebit een thuis bleekmethode van Philips Zoom.

Tanden verfraaien met composiet

Composiet is het materiaal waarmee vullingen worden gemaakt, het wordt echter niet alleen gebruikt om gaatjes mee te vullen maar ook om (voor)tanden mooier te maken. Bijvoorbeeld als de kleur van een tand afwijkt van de rest, of wanneer we een scheve tand willen maskeren.

Composiet is wit van kleur en in eerste instantie zacht, in die fase wordt het aangebracht. Is het in de juiste vorm gemodelleerd dan wordt het uitgehard met licht en is het direct klaar voor gebruik.

Facings

Een porseleinen facing is een schildje waarmee het uiterlijk van een tand gecorrigeerd of gemaskeerd kan worden. Zo kunnen facings gebruikt worden om tanden witter en/of rechter te maken. Het herstellen van de vorm of het sluiten van een diasteem (spleetje) tussen de tanden is hiermee ook mogelijk.

In tegenstelling tot een composiet facing wordt er voor een porseleinen facing een stukje van het oppervlak van de tand geslepen. Zo wordt er ruimte gemaakt voor het schildje (de facing). Vervolgens wordt er een scan gemaakt van de tand die naar het tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd. Daar wordt op een model de facing door een tandtechnieker vervaardigd en de gewenste vorm en kleur. Nadat de facing door de tandarts is gepast en gecontroleerd kan deze geplaatst worden. Hierbij wordt de facing op de tand gelijmd en is de behandeling klaar. Hierna kan er direct gebruik worden gemaakt van de nieuwe facings.