Implantologie

Bij Beekman Tandartsen kunt u ook terecht voor implantaten, protheses of een klikgebit. Implantaten worden in de tandheelkunde voor verschillende doeleinden gebruikt en kunnen één of meerdere tanden en kiezen vervangen. Het is een kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd welke zorgt voor een vaste basis. Hier kan dan een volledige prothese (klikgebit), een kroon of een brug op worden gemaakt.

Onze tandartsen geven u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Algehele gezondheid
In de meeste situaties is het plaatsen van implantaten mogelijk maar het kaakbot en het tandvlees moeten allebei gezond zijn voordat de behandeling kan plaatsvinden. Is dat niet het geval dan kan het zijn dat er een behandeltraject aan vooraf plaats dient te vinden waarbij de conditie van het tandvlees hersteld wordt.

Wat is een tandimplantaat?

Wanneer uw eigen tandwortel niet meer voldoet, dan kan er een kunstmatige vervanging ingezet worden.
Een titanium implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hier kunnen verschillende onderdelen op bevestigd worden die uw tanden en kiezen kunnen vervangen. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal waar het bot makkelijk aan kan hechten en dit zorgt voor het vastgroeien van het implantaat aan het bot. Bij het plaatsen van een implantaat worden uw eigen tanden en kiezen niet beschadigd.

Behandeling implantaat

Het plaatsen van implantaten gebeurt onder lokale verdoving. Voordat de tandarts met de behandeling gaat beginnen wordt het gebied waar het implantaat geplaatst wordt alleen op die plaats goed verdoofd. Nadat de verdoving gecontroleerd is wordt er een klein gaatje in het kaakbot geboord om vervolgens het implantaat in te schroeven. Het duurt ongeveer twee maanden om het bot te laten hechten aan het implantaat. In die tijd moet het implantaat dus vast groeien en mag het niet belast worden. Na deze periode wordt de behandeling voortgezet waarbij de uiteindelijke kroon, brug of prothese erop gemaakt kan worden.

In de tussenliggende periode maken we een tijdelijke oplossing zodat u niet zonder tanden en kiezen hoeft te functioneren.

Wilt u meer weten
over implantologie?