Kinder tandarts Brunssum

Kindertandheelkunde

In onze praktijk wordt extra aandacht en zorg besteed aan de behandeling van kinderen. Wij weten precies hoe we kinderen gerust moeten stellen en wat ze prettig vinden. De combinatie van de nieuwste technieken, aandacht en tijd maakt een bezoek aan Beekman Tandartsen tot een ontspannen en plezierige beleving. Naast de kindvriendelijke tandartsen hebben we preventie assistentes en mondhygiƫnistes die speciaal zijn opgeleid om met kinderen om te gaan. Is uw kind jonger dan twee jaar en wilt u hem of haar op een prettige manier laten kennismaken met de tandarts, neem uw kind dan gerust mee tijdens uw eigen controles.

Tandarts controle Brunssum

Controle

Bij het eerste bezoek laten we uw kind even echt wennen. U kunt uw kind altijd meenemen naar uw eigen controle, zodat hij/zij sneller gewend raakt. Bij een tweede bezoek wordt er kort in het mondje gekeken en worden de tandjes spelenderwijs geteld. De tandarts kan heel snel oordelen of het gebit in orde is en licht de ouders in. Een behandeling is zelden nodig na de eerste controles.

Verkleuring tanden oplossen

Verkleuring van de tanden

Melktandjes van jonge kinderen horen parelwit te zijn. Als de tandjes wat geel of bruin verkleurd zijn, kan er meer aan de hand zijn. Hou daarom altijd zelf de tandjes van uw kind in de gaten en kom tijdig op controle.

Tandartsbezoek Brunssum

Kosten tandartsbezoek kinderen

De meeste tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten geldt ook geen eigen risico.

Extra tips voor u als ouder

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn als u samen met uw kind naar de tandarts gaat. Kinderen voelen het aan als u niet ontspannen bent en kunnen daardoor deze angst en spanning overnemen.

Bereid uw kind voor

Bereid uw kind voor op een tandartsbezoek. Leg kort uit wat ze te wachten staat. Is het een periodieke controle of moet uw kind behandeld worden. Wees eerlijk wat er gebeurt en dat het pijn kan doen.

Heldere communicatie

Bekijk hoe uw kind reageert als u in de ruimte blijft of wanneer u de ruimte verlaat. Sommige kinderen vinden de aanwezigheid fijn. Andere kinderen werken beter mee wanneer alleen de tandarts in de ruimte is.

Geef een kleinigheidje

Ga iets leuks doen na het bezoek van uw tandarts. Geef een kleinigheidje, uiteraard niks zoets!

Maak een afspraak voor een controle