Kinder tandarts Brunssum

Kindertandheelkunde

Beekman Tandartsen is 100% kindvriendelijk! Onze medewerkers werken in een rustige omgeving en stellen kinderen altijd op hun gemak. De tandartsen, preventie assistentes en mondhygiënistes zijn namelijk speciaal opgeleid om met kinderen om te gaan. Bovendien mogen ouders aanwezig zijn tijdens de behandeling, zodat het kind zich veilig voelt.

 

Is jouw kind jonger dan twee jaar? Neem hem of haar dan mee tijdens jouw eigen periodieke controles. Zo maakt jouw kind op een laagdrempelige manier kennis met de tandarts. Dit heeft een groot voordeel voor de toekomst!

Tandarts controle Brunssum

Controle

De eerste controle staat in het teken van kennismaken. Tijdens de tweede controle wordt er voor het eerst in de mond gekeken. Dit doen wij spelenderwijs, door tanden te tellen. De tandarts kan dan al snel oordelen of het gebit in orde is. Ouders zijn hierbij aanwezig en worden ingelicht over de status van het gebit.

 

Een behandeling is zelden nodig na de eerste controles.

Verkleuring tanden oplossen

Verkleuring van de tanden

Het is belangrijk dat jij als ouder regelmatig de tanden van jouw kind controleert op verkleuringen. Melktandjes van jonge kinderen horen namelijk parelwit te zijn. Zijn ze geel of bruin? Dan kan er meer aan de hand zijn. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie.

Tandartsbezoek Brunssum

Kosten tandartsbezoek kinderen

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten geldt géén eigen risico.

Extra tips voor ouders

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn

Probeer te ontspannen tijdens een bezoek aan de tandarts. Kinderen voelen het aan als jezelf niet ontspannen bent. Hierdoor kunnen ze angst en spanning overnemen in de toekomst.

Bereid je kind voor

Haal de spanning weg bij kinderen door ze voor te bereiden op een tandartsenbezoek. Hoe? Leg kort uit wat er gaat gebeuren tijdens de periodieke controle of behandeling. Wees altijd eerlijk en vertel ook dat het misschien pijn kan doen. Alleen zo bouw je vertrouwen op!

Aanwezigheid ouders tijdens behandeling

Ouders mogen aanwezig zijn tijdens de behandeling. Sommige kinderen vinden deze aanwezigheid fijn, anderen werken beter mee als ouders buiten zijn. Kijk goed hoe het kind hierop reageert.

Maak er iets leuks van

Koppel het tandartsen bezoek aan iets leuks. Ga bijvoorbeeld iets leuks doen na het bezoek of geef een kleinigheidje, maar uiteraard niks zoets!

Maak een afspraak voor een controle