Ik ben zwanger kan ik gewoon naar de tandarts en de mondhygiëniste?

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende dingen die niet meer mogen. Bepaald voedsel eten. Met het vliegtuig reizen. Maar hoe zit dat met naar de tandarts gaan? U wilt natuurlijk het beste voor het kleine wonder! Dus vandaar de vraag: Ik ben zwanger, kan ik gewoon naar de tandarts en mondhygiëniste?

Tijdens de (half)jaarlijkse controle

Tijdens de (half)jaarlijkse tandarts controle is het handig om door te geven aan uw tandarts dat u zwanger bent en wanneer u bent uitgeteld. Op deze manier kan de tandarts hier rekening mee houden. Er zal dan ook gekeken worden of het maken van röntgenfoto’s noodzakelijk is. Mocht het zijn dat röntgenfoto’s echt daadwerkelijk nodig zijn om de juiste behandeling voor te kunnen schrijven, dan kunnen deze foto’s gewoonweg gemaakt worden.

Verdoving

Bij een verdoving zit het net iets gecompliceerder. Er zijn namelijk verschillende verdovingen die ervoor zorgen dat weeën opgewekt worden. Wanneer de tandarts bekend is met uw zwangerschap, dan kan er een ander verdovingsmiddel gebruikt worden die niet schadelijk is voor de baby.

Algemene tandheelkunde Brunssum

Maak een afspraak voor een controle