Hoe vaak per jaar moet ik naar de tandarts?

De verzorging van een gebit is een dagelijkse taak. Het verzorgen van een gebit resulteert in witte tanden, een goed glazuur en een gezonde adem. Natuurlijk gaan we niet dagelijks naar een tandarts en dient men zelf voor het gebit te zorgen. Toch is het noodzakelijk om af en toe een bezoek te brengen aan een tandarts. De vraag die veel mensen hebben is: Hoe vaak per jaar moet ik naar de tandarts?

Waarom moet ik naar de tandarts?

U gaat naar een tandarts omdat diegene kijkt of er geen vervelende ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in de tijd dat u zelf voor uw gebit gezorgd heeft. Denk hierbij aan gaatjes, ontstekingen of zelfs erger. Natuurlijk kunt u wachten totdat u één van deze klachten ervaart. Er is dan wel een grote kans aanwezig dat het te laat is. Het probleem kan dan al in een vergevorderd stadium zijn en er zodoende meer actie vereist is. Om te voorkomen dat u te laat bent, dient men op tijd voor een controle naar een tandarts te gaan. Maar hoe vaak?

Hoe vaak moet ik naar de tandarts?

Probeer minimaal een keer per jaar naar de tandarts te gaan ter controle. Wilt u optimaal voor uw gebit zorgen? Ga dan ieder half jaar ter controle naar de tandarts.

Elk gebit is anders, wilt u zeker zijn van uw keuze? Bespreek dit met uw tandarts. Hij kan op basis van de gezondheid van uw gebit aangeven wat de meest praktische keuze is!

Algemene tandheelkunde Brunssum

Maak een afspraak voor een controle