Hoe moet ik mijn tanden poetsen?

Tanden poetsen, we doen dit allemaal dagelijks. Maar poetsen we onze tanden ook op de juiste manier? Na elke maaltijd blijven er etensresten en suiker achter in uw mond. Samen met bacteriën en speeksel kan dit zorgen voor een dikke laag tandplak, welke op den duur schadelijk kan worden. Om dit te voorkomen poetst iedereen zijn tanden.

Hoe poets ik mijn tanden correct?

Beweeg de (elektrische) tandenborstel in alle richting. Denk aan de achterkant, gedeelte achter de achterst kiezen, en zelfs de tong. Zo kunnen de haartjes van de tandenborstel aan elke kant uw gebit reinigen.

Druk niet te hard op uw tandenborstel. Het kan namelijk ervoor zorgen dat uw tandglazuur hierdoor wordt aangetast. Gebruik daarom een zachte tandenborstel, om zowel schade aan tanden en tandvlees te voorkomen.

Hoevaak moet ik mijn tanden poetsen?

Minimaal 2 keer per dag tanden poetsen wordt door vele tandheelkundige geadviseerd. Toch blijft het feit dat u uw tanden het beste na iedere maaltijd kan poetsen. Onder een maaltijd wordt ook een tussendoortje verstaan. Denk daarom na over het aantal tussendoortjes dat u eet gedurende de dag.

Wacht wel een half uur met het poetsen van uw tanden nadat u iets gegeten of gedronken hebt. De duur van het tanden poetsen is minimaal 2 minuten, maar bij voorkeur 3 minuten. In combinatie met het poetsen in alle richtingen zorgt u ervoor dat alle tandplak of aanslag voorkomen blijft.

Alsnog een vraag over het verzorgen van je gebit? Neem dan contact op met een tandheelkundige van Beekman Tandartsen.

Algemene tandheelkunde Brunssum

Maak een afspraak voor een controle